Podcasten 'Vi er alle pårørende'

60# Marc Sested Haas om tiden efter “Min ødelagte hjerne”


Jeg hulkede mig igennem især første episode. Jeg gennemlevede pludselig ugerne og månederne i foråret 2020, hvor Rasmus vores ældste søn blev ramt af en stor hjerneblødning. I dokumentaren “Min ødelagte hjerne” møder vi som en af de første, Sanne. Hun er ung, samme alder som min søn. Hun er ramt af en hjerneblødning . Marc Sested Haas er også medvirkende i dokumentaren. Han er Sannes mand og sammen har de 2 børn. Marc er denne episodes gæst. Vi taler om tiden efter programmet sluttede og der er virkelig sket meget.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

59# Kirsten Damkjær - Kaos og ingen hjemmebagte boller


Hvert 6. barn i Danmark har en diagnose. Forældre med et sygt barn har bl.a. øget risiko for psykiske reaktioner, dårligere livskvalitet, skilsmisse og økonomiske udfordringer. ”Hvis man er bevidst om de udfordringer, der er ved at have et sygt barn, kan man styre bedre igennem det,” siger Kirsten Damkjær.

Kirsten er gæst i denne episode. Hun er mor til en datter, der er født med der er hjertesyg og har høretab. Kirsten er læge, foredragsholder og forfatter til bogen “det særlige forældreskab”, der udkom oktober 2023. Vores snak tager udgangspunkt i bogen.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

58# Oskar Rubin - Sygt barn sygt system

Viggo er ikke støbt i samme form som andre børn, men han er en kærlig og nærværende dreng, der har lyst til livet. Viggo er født med en gen-fejl. Sådan skriver Oskar Rubin i forordet på hans bog ‘Sygt barn sygt system’. Oskar skriver også at han ikke troede, at han ville blive glad og lykkelig igen, men det blev han.

Vi dykker ned i bogen og det vanvittige tal, for vidste du at Ankestyrelsen i 2022 omgjorde HELE 48% af kommunernes afgørelser på området for børn med handicap, der er klaget over? Det er mere end 1/3 af de påklagede sager kommunerne ikke har overholdt gældende love og regler. Oskar er er jurist, gift med Anne og far til Viggo, Frede og er lige blevet far igen til Oda.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

57# Cecilie Hother - Demensen blev en ny ven

“Det går stærkt” sådan starter Cecilie Hother et opslag på Instagram i sommer.  Cecilie er denne episodes gæst. Cecilie er pårørende til demens og demensen er blevet en ny “ven”, som familien prøver at finde rundt i.‘Det en frygtelig sygdom, siger Cecilie. Cecilie er åben omkring sin og familiens historie, hvilket hjælper rigtig mange i samme situation. Vi taler om sorgens mange former og processer. Til dagligt er Cecilie vejrvært, podcastvært og så designer hun de smukkeste smykker. Cecilie er gift med Thomas sammen har de 2 børn.. Cecilie deler flere vanvittig gode råd, blandt andet 4 råd til, hvad du kan gøre, når du vågner om natten. Rådene kan bruges af os alle.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

56# Dinna Aabo - Der er også en bagside af medaljen


Dinna Arbo er denne episodes gæst. Hun fortæller, der også er en bagside af succesen ‘Champagnekassen og ‘Champagne for alle’. Dinna er nok en af de sejeste og ærligste kvinder jeg kender. På et opslag på LinkedIn skriver hun (og Michael) for nylig “Vi drømmer om at endnu flere husker ar fejrer mere, elske mere, leve mere”. Den ramte mig lige i hjerte kuglen for det er da en medmenneskelig drøm, som jeg deler 110%. Dinna er gift med Michael, er mor, iværksætter og pårørende. Lyt med helt til slut, hvor Dinna fortæller en del at sin livshistorie hun ikke har fortalt før.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

55# Isabella Arvidsen - Det er mildest talt underbelyst

Da jeg taler Isabella Arvidsen første gang har hun lige afleveret sit speciale. Overskriften fanger mig “Tilblivelsesbetingelser for pårørende til børn med type 1 diabetes, der bærer insulinpumpe og/eller glukosesensor… Det er mildest talt et underbelyst felt” … “Som mor til et barn med type 1 diabetes og yderligere 2 uden kunne jeg derfor slet ikke lade være med at dykke dybere i, hvordan behandlingsteknologier, der anvendes som led i overvågning og regulering af diabetes i børnehøjde, skaber effekter for den hverdag der også er de pårørendes”, skriver Isabella. I denne episode dykker vi ned i specialet og folder det lidt mere ud. Vi taler også om belonging og søskende som pårørende.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

54# Ann-Christina Matzen Andreasen - Vi skal give mere end vi tar’


Ann-Christina Matzen Andreasen fra JAC Gentofte Kommune, er kendt for at gå forrest i sin ledelsesform og har udviklet 90% ledelsesløs metode, som jeg er helt sikker på er fremtiden ledelsesform. JAC Gentofte har fået titlen som Europas bedste offentlige arbejdsplads 3 år i træk. Jeg er optaget af bedre pårørende og bedre borger- & pårørendeinddragelse og er blevet nysgerrig på om denne ledelsesform smitte af på borgerne og dees pårørende. 

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

53# Anja Monrad om de manglende hænder og tech


Denne episode gæst har jeg fulgt siden jeg læste artiklen i lederstof med overskriften ‘En hjerneblødning lærte Anja Monrad, hvad der var vigtigst - og så fortsatte hun sin internationale karriere’. Anja blev ramt i 2008. Senest oplevede Anja på scenen i et vildt spændende talkshow på Heartland Festival 2023 sammen med Cecilie Falkenstrøm og værten Christiane Vejlø. Emnet var mennesker og AI. De talte fuldstændig ind i trenden High Tech & High Touch. I denne episode skal vi dykker ned i emnet 'De manglende hænder og tech'. Anja har 35 års erfaring i tech-branchen, de fleste som leder.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

52# Louise Lind om relationskort til pårørende


Louise Lind er en af mine futurist kolleger, hun underviser på uddannelsen facilitator i indre bæredygtighed og på pårørendementor uddannelsen. Louise er også pårørende og ofte når vi taler sammen stikker vores popkornhjerner fuldstændig af. Sidst vi talte kom der en helt ny model frem 'relationskort til pårørende' og den vil vi folde ud i denne episode. du kan godt glæde dig.

PS. Podcasten bliver 2 år.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

51# Henrik Hovgaard om fremtidens pårørende vol.2


Henrik Hovgaard er denne episodes gæst. Han er en af verdens førende fremtidsforskere og fremtidstrænere. Jeg er så heldig at han er en af mine trænere. Henrik deltog på Code of Human Care Livedag med oplægget fremtidens pårørende og vi vil i denne episode folde lige præcis pårørende i fremtiden ud set med Henriks fremtidsforskerbriller på.Der er jo sket meget siden jeg havde Anne Skare forbi i episode 3#. Jeg kan godt røbe det er en vildt inspirerende episode og jeg glæder mig til at dele den med dig.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

50# Anne Veise om løgne og mistillid til systemet


“Erfaring med bosted søges. Min mand er i øjeblikket indlagt på psykiatrisk afdeling efter 2. selvmordsforsøg pga. mistrivsel på bosted ..” Skriver Anne Veise i et opslag på de sociale medier. De har som familie, hverken kunne råbe bosted eller kommune op. Annes mand, Martin, er 55 år, de har 4 børn, hvoraf 3 bor hjemme. Martin er halvsidet lammet og har store kognitive skader efter en blodprop i hjernen. Han blev ramt i november 2018. Sagen mod Silkeborg Kommune skulle vise sig at blive meget lang og på ingen måde menneskelig. I denne episode skal vi høre, hvordan Anne stadig kan stå på begge ben som pårørende.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

49# Pernille Grassi Bak Craner om Nicolais spiseforstyrrelse


Pernille Bak Craner er denne episodes gæst. Pernille er direktør og stifter af VIPPA HOUSE, der tilbyder helbredsundersøgelser. Jeg har kendt Pernille i mange år. Hun er mega sej. Pernille er også mor og pårørende til Mikkel og Nicolai. Nicolai blev som professionel fodboldspiller ramt af en spiseforstyrrelse. Denne forstyrrelse ramte og satte dybe spor i hele familen, der hverken fik hjælp af Team Danmark eller DBU. Idag er Nicolai på den anden side af, men har fået en ny afhængighed. Styrketræning. Glæd dig til at lytte med.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

48# Marie Brixtofte - Alle pårørende får senfølger


Marie Brixtofte er denne episodes gæst og jeg har glædet mig vildt meget til at byde hende  velkommen. Jeg har fuldt Marie længe og har også haft fornøjelse af Marie som underviser og inspirator med emnet ‘Plejebørn som pårørende. Jeg refererer ofte til en bestemts sætning Marie fortalte nemlig denne “Alle pårørende får senfølger” og jeg siger jo “Vi er alle pårørende” … Godt så! Det betyder, som jeg ser det, at vi her har nøglen til noget af den mistrivsel vi ser i samfundet idag. Vi stiller skarpt på netop dette i denne episode. Marie er forfatter, psykolog, politikker, foredragsholder og så er hun også pårørende.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

47# Gry Egstrup om datterens cancerforløb - vi skal turde tale om det

Jeg husker hvert eneste sekund, men det kan jeg ikke holde ud at genleve. Følelsen af at blive kvalt er det, der kommer først, hver gang jeg tænker tilbage på det.’ Sådan skriver Mille Maagaard Egstrup i bogen 'Et kapitel - 16 år - et med cancer’. Bogen handIer om Milles Cancerforløb og er inspireret af hendes dagbog fra årene 2018-2020. I denne episode er Milles mor Gry Egstup min gæst, vi skal tale om Grys oplevelse som mor og pårørende dengang og i dag. Gry var dengang SVP HR i TDC Group. Vi skal turde tale om det der er svært og sårbart ude på arbejdspladserne, siger Gry.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

46# Nanna Scherning om pauser og pårørende


Nanna Scherning er pauser.  Pauser er for Nanna andet en lige at tage en dyb vejrtrækning eller lige suse udenfor i 5 min. begge dele er dog gode eksempler på pauser. I denne episode skal vi tale om, hvorfor pauser er særligt vigtige for pårørende. Pauser er nødvendige for at vi kan forbinde os til os selv, til vores menneskelighed og medmenneskelighed. Når vi er fortravlede/pressede/stressede, så kan vi hverken aktivere empati eller compassion. Nanna tror på, at trivsel, mening og kreativitet opstår i pauserne. Og at det er helt misforstået at opfatte pauser, som det modsatte af arbejde, aktivitet og produktivitet.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

45# Marie Storkholm sneg sig uden om bureaukratiet

De mangler hverken jordemødre eller sygeplejersker på denne afdeling. Sådan starter en artikel fra oktober 2022 udgivet på Zetland. Den er stadig relevant og vigtig. Udtalelsen kommer fra cheflæge Marie Storkholm, der også fortæller, hvordan de sneg sig udenom bureaukratiet. Marie  er denne episodes gæst og vi vil høre meget mere om Maries hverdag på Regionshospitalet Horsens. Vi skal høre de 7 gode og inspirerende løsningsforslag de bruger på Maries afdeling.

Vi hører mest om det presset i systemet i medierne og derfor synes jeg Maries erfaringer er vanvittig vigtige at få med i debatten. Marie kalder det frisættende ledelse, jeg kalder det cirkulær ledelse og jeg er vild med det.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

44# Christian A. Jespersen - Vi skal gentænke velfærdsmodellen

I denne episode vil vi blandt andet dykke ned i Relationel velfærd. Christian er ansat i Gentofte kommune som områdechef for social og handicap drift.. Christian særligt optaget af, hvordan vi laver velfærd for vores udsatte medborger. Det er Christians holdning at vi i velfærdssystemet organiserer os på en uhensigtsmæssig måde, der ikke understøtter behovene hos de mennesker der har brug for os. 'Vi skal turde arbejde meget mere med relationer i velfærd, der inddrager alle interessenter i en form for velfærdsnetværk, der kan agere hvor og når behovet opstår', siger Christian. Christian er også selv pårørende.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

43# Jette Hill Ludvigsen - kærlighed til anbragte børn & unge


Jeg mødte Jette Hill Ludvigsen på en efteruddannelse for plejefamilier.Jette er nemlig en ‘skrap’ plejemor ligesom jeg er - ikke overfor børnene men overfor systemet. Jette er også journalist og butiksejer. Det jeg falder for hos Jette er at hun arrangerer havekoncerter hjemme i sin egen have med kendte kunstnere som, Chief One, David Owe, Søren Sko, Lis Sørensen og mange mange flere. Formålet er at give anbragte børn og unge gode oplevelser. Jeg elsker alt ved det. I denne episode kommer du til at høre meget mere om havekoncerterne og Jettes kamp for anbragte børn og unge, som hun gerne vil løfte op i voksenlivet på stærke vinger.

42# F*ck en fed samtale - Live podcast hos Roccamore


Jeg sagde ja tak, da jeg blev spurgt om jeg ville være med til at afholde et event sammen med Roccamore og Marianne Walter. Under vores planlægningsmøde siger Signe fra Roccamore ‘skal vi ikke optage samtalesalonen som en live-podcast?’. Mega god idé, så dette er min første live podcast. Tag godt i mod den, gæsterne er virkelig modige og deler sårbart deres svar på spørgsmålet Hvad betyder det for dig at leve det gode liv? Vi kom langt omkring kan jeg godt røbe og der blev plads til både gråd og grin. God fornøjelse.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

41# Pia Mejborn sætter borgeren før paragrafferne


Jeg oplevede Pia Mejborn i Middelfart til Substans Årskongres 2022 for 200 myndighedsnedarbejdere fra hele landet. Pia er områdechef i Billund kommune. Jeg må bare sige at Pias tilgang til fælles myndighed og dermed syn på borgere og pårørende er fantastisk. Her kan mange andre kommuner godt lytte med og blive inspireret. Pia er en leder med fokus på tydelighed i sin ledelsesstil. Har paradoksledelse i fokus da opgaveløsningen i den offentlige sektor er kompleks og dilemmafyldt og vigtigst af alt så sætter hun og hende kolleger borgeren før paragrafferne.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

40# Renata Edsbjerg - Nøglen ligger i naturlig trivsel


Endnu engang er Renata Edsbjerg min gæst og i denne episode dykker vi ned i trenden fra mental til naturlig trivsel. Vi skal tænke markant anderledes - og lære at skabe et miljø - INDENI og omkring os, som understøtter en NATURLIG balance og trivsel. Naturlig = vores humane natur, ret til at fordybe dig og stilhed >> fokus på vores indre cirkel så vi kan møde den ydre som det menneske vi er.

Naturlig passer ind i den humane natur og indre bæredygtighed, retten til at være (i) naturen. Vi mennesker ER nemlig natur. Renata er organisationsrådgiver, humanist og futurist.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

39# Peter Julius og den antikommunale omsorgstrappe


Vi taler om radikal innovation og om at give omsorg på en ny måde. Peter Julius er denne episodes gæst, han er partner og CEO i Public Intelligence, der arbejde med at skabe velfærds- og sundhedsinnovation i et tæt samspil mellem den private og offentlige sektor. Public Intelligens udvikler, tester og implementerer teknologi i tæt samarbejde med danske kommuner og private teknologiproducenter. De laver servicedesign i Danmarksklasse - og det er slet ikke så ringe, skriver Peter på sin LinkedIn profil.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

38# Simon Milwertz Philipsen fik et kranietraume


For 3 år siden styrtede Simon Milwertz Philipsen på ski og fik et kranietraume. Han var i kunstig koma, indlagt I 3 måneder og lam i højre side af hele kroppen. Simon fik ca. 30 pletvise blødninger i hjernen. Havde han kørt uden hjelm, var det sikkert blevet en stor blødning. Det havde ikke været godt.

Nu lever han med mad, motion og middagslur, som er vigtig ingredienser for ham. Det giver ham energi i hverdagen på trods af sin hjerneskade. Simon er kok, eddikebrygger, forfatter og foredragsholder.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

37# Christina Bøving - Døden varer ikke evigt


Vi skal lære at tale om døden. Emnet er svært, men befriende at sætte ord på. Og dén åbne og frie samtale gavner alle, om det så er lægen, den pårørende, den syge, den døende, den efterladte eller bare dig. Charlotte og Christina Bøving åbner den store samtale om liv og død. Om den værdige død og om samspillet mellem den døende og den pårørende, patienten og lægen og om at finde de rette ord for et af de største tabuer i vores moderne liv. Rammende ord om bogen, Christina og jeg tager udgangspunkt i bogen i denne episode.  Link til bogen

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

36# Anila Bakhsh om ordentlighed i ældreplejen


I mere end 9 måneder har Anila Bakhsh og hendes  mor været igennem

et forfærdeligt forløb. Hendes mor startede med et midlertidigt plejeophold og er nu endt i plejebolig på en selvejende institution. Forløbet frem til nu har været præget af massiv omsorgssvigt, ulovlig journalføring, tillidsbrud, dårlig hygiejne, dårlig ledelse mm. Det er en rigtig lortehistorie, som vi helt sikkert kunne tale længe om. Vi vil tale om Anilas oplevelse og om, hvordan vi med indre bæredygtighed, med retten til at blive behandlet med ordentlighed kan skabe bedre forhold til vores ældre I fremtiden.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

35# Eva Hoffmann - Pårørende som skarpe forhandlere


Eva Hoffmann afleverede i starten af 2022 sin PH.D. Afhandling med overskriften ‘Pårørendes forhandlinger med sundhedsprofessionelle i forbindelse med ældres akutte indlæggelse’. Det er den vi dykker ned i, i denne episode. Eva er sygeplejerske og lektor ved UNSyd. Jeg har virkelig set frem til at byde Eva velkommen.


Link til afhandling

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

34# Marie Lenstrup om Overlevelsesmanualen for omsorgspårørende


At være både pårørende og omsorgsperson til et menneske med alvorlig sygdom eller handicap kan være en tung og ensom opgave, og der er ikke mange steder, hvor man som omsorgsperson kan få hjælp til sit eget liv. Vi tager udgangspunkt i bogen, der er en grundig, praktisk guide samt en støtte til alle, der føler sig alene med den udfordring, det er at passe et menneske, der står en nær.

Marie er forfatter, fordragsholder, debattør og formand for Pårørende Danmark.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

33# Gitte W. Graugaard vil lære 1 million børn at meditere


I denne episode har jeg Gitte Winter Graugaard med som gæst. Gitte er ekspert i fredelig putterutiner, hun er Bestseller og prisvindende forfatter, foredragsholder (TEDx talere), trivselskonsulent og konceptudvikler.

Gittes børnebøger hjælper tusindvis af børn med at sove i mere end 20 lande. Gittes mission er at lære 1 milllion børn at meditere. Hun minder os om, at vi altid først skal passe på os selv, før vi kan være forældre for vores børn. Vi må være opmærksomme på, hvad vi selv udstråler. Vi tale om, hvordan disse bøger kan være en hjælp til børn og unge som pårørende.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

32# Tanja Tranholm om et liv med PTSD efter en hård barndom og ungdom


Tanja Tranholm er denne episodes gæst. Tanja er foredragsholder, ramt af PTSD efter en hård barndom og ungdom, så er Tanja forfatter til bogen “Afklædt - retten til at leve et liv fri af skam”, der åbent, modig og sårbart fortællersin historie, der blandt andet førte til et liv som en af Stripperkongens Piger. Idag lever Tanja et helt almindeligt liv (hvis det altså findes det) med 2 døtre og mand.

Link til Tanya, hvor bogen kan købes: https://www.customlifedesign.dk/

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

31# Renata Edsbjerg om pårørende & indre bæredygtighed 


Renata Edsbjerg er min gæst i denne episode og vi er på en mission sammen. Vi skal skabebæredygtige og menneskelige organisationer, vi skal udfordre vores verdenssyn og menneskesyn. I episoden ser vi på samspillet mellem pårørende, fagprofessionelle og organisationer gennem indre bæredygtighed og de 12 menneskerettigheder - Human Revolutionary Rights. Renata er organisationsrådgiver, humanist og futurist. Jeg har glædet mig vanvittig meget til denne episode.

Links: https://humanrevolution.dk https://rikkestruve.dk/hr

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

30# Charlotte Heje Haase om Hjernetumorfortællinger


Bogen “Hjernetumorfortællinger - når livet slår knuder’ er udgangspunktet i denne episode og min gæst er Charlotte Heje Haase og det er både en glæde og også lidt starstruck for Charlotte er nemlig en vanvittig god og inspirerende podcaster. Derudover er Charlotte forfatter, selvstændig og hjælpe mennesker med at skrive bøger og podcaste. Og stifter af 'Klub ‘bare skriv’ Jeg glæder mig til at dele episoden med dig.

Hjernetumorfortællinger er også udkommet som lydbog og på e-reolen.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

29# HIP HIP HURRA - Podcasten har 1 år fødselsdag


Det er allerede 1 år siden at jeg sendte min første episode ud i æteren.

Denne episode er oprindeligt udgivet i Podcasten "Podcaster del din stemme", hvor Charlotte Heje Haase interviewer mig om, hvordan jeg oplever det første år som podcaster. Jeg er helt vildt beæret over at få lov tilat være gæst hos Charlotte og tænkte denne episode er jo er heltgenial at udgive netop nu, hvor podcasten ‘Vi er alle pårørende’ bliver 1 år 🇩🇰

Glæd dig til at lytte med.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

28# Pårørenderejsen med Jane Hovgaard og Louise Lind


Denne episode er igen lidt anderledes. Idag har jeg nemlig 2 gæster med - Jane Hovegaard og Louise Lind - faktisk er det mig, der skal svare på Janes spørgsmål, så vi kommer godt og trygt igennem Pårørenderejsen i Pårørendeklubben. Louise er vores tavse gæst. Louise lytter og tegner det vi taler om. Hun gør komplekse enkelt og visuelt. Tegningen kan blive din ganske gratis blot ved at klikke på dette link.

Vi glæder os til at dele rejsen med dig.

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

25# Mikkel Salling Holmgaard - Du HAR ret til hjælp!


I denne episode har jeg Mikkel Salling Holmgaard med som gæst og jeg har længe glædet mig til at have ham med. Mikkel er forfatter til ‘Genoptræningsbogen’, der er væsentligt anderledes i forhold til andre på markedet. Mikkel siger om bogen: ‘Alt den viden fra 200 genoptræningsforløb, som jeg ønskede jeg havde haft, den dag jeg selv kom til skade’. Mikkel er stifter og ledende genoptræningsnørd i Genoptræning Danmark. Vi taler også om at du altid HAR ret til hjælp, når skade er sket. Serviceloven er ikke imod dig.  Glæd dig til at lytte med.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

26# Mia Alfred Andersen  - Det er ikke nogens skyld!


Denne episode har jeg Mia Alfred Andersen med som gæst. Mia er oprindeligt uddannet Socialrådgiver og har idag sin egen virksomhed Mental Styrke, hvor hun er familiebehandler, underviser og foredragsholder. Mia er mor og pårørende til Anton, der er højtbegavet, sansestærk og har døjet rigtig meget med stress og angst siden han var 3 år. Herudover er Mia også ekspert i Pårørendeklubben.

Lyt med når vi taler om nærhedsvigt og om Mias foredrag 'Hvad er du ked af siden du er så vred?'

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

25# Mathilde og Rikke om Pårørendeklubben og fremtiden


Episode 25 - Sølvbryllups-episoden - Mathilde og jeg har talt læge om at ville give en introduktion til Pårørendeklubben, den får du i denne episode. Det blev en snak om året, der gik og hvad fremtiden bringer for klubben. Du kan godt glæde dig, der er en masse spændende på vej.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

24# Mikkel Gudsøe - Hvad skete der egentlig i kommunen?


Mikkel Gudsøe er denne episodes gæst og jeg har glæder mig vildtet til at dele netop den med dig. Vi taler om, hvad der egentlig gik galt i den kommune? Virkeligheden er den at en forhandling tog mere end 1 1/2 år kunne være klaret på - ja Mikkel mener et par timer. Tænk engang, hvor mange ressourcer der er blevet brugt hele vejen rundt om bordet. God lytning.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

23# Mette Hvied Lauesen om sorgbearbejdning


I denne episode har jeg Mette Hvied Lauesen med med som gæst. Mette er blandt andet specialist i sorgbearbejdning og hjulpet rigtig mange pårørende. Mettes tilgang til sorgarbejde er anderledes end jeg i hvert fald har kendskab til.  Vi taler om den intellektuelle sandhed og den følelsesmæssige sandhed. Meget mere nede på jorden.

Jeg har glædet mig meget til at byde Mette velkommen.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

22# Stine Marsal gør det usynlige synligt


I denne episode har jeg Stine Marsal med som gæst. Stine bragte Solsikkeprogrammet til Danmark i januar 2020, da hun arbejdede som Service Excellence Director for Københavns Lufthavn. Ved siden af Stines arbejde med at udbrede kendskabet til Solsikkeprogrammet i Danmark, er Stine ekspert i kunde oplevelser og Customer experience Management. I denne episode skal vi tale om baggrunden for og ideen med solsikkesnoren. Den er guld værd og kan virkelig hjælpe mange.  Jeg har glædet mig  meget til at byde Stine velkommen.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

21# Monica Lylloff om kommunernes svigt af de handicappede


I denne episode har jeg Monica Lylloff med som gæst. Monica er seniorjurist hos TT Advokater, hun er ildsjæl og medstifter af #enmillionstemmer, forfatter til bogen SEJE MOR og mit til hele 3 børn med handicap. Vi taler bla. om rigsrevisionens beretning på handicapområdet, kommunernes svigt og at det pres pårørende stå med.

Jeg har glædet mig meget til at byde Monica velkommen.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

20# Jesper troede han var reinkarnationen af Jesus


Jesper Hegelund Bertelsen er gæst i denne episode eller DIAGNOSEDRÆBEREN er han også kendt som. Du kan godt glæde dig til at høre, hvad der ligger bag den betegnelse. Jesper er forfatter, foredragsholder, forandringsagent og så gør han ubalancer til træningsbaner for organisationer og mennesker. Jesper har selv haft bipolar, manisk psykose, depression, ADHD og fået dem afskrevet via psykatrisk udredning. Jeg har glædet mig virkelig meget til at byde Jesper velkommen.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

19# Pernille Borg om tabu og skam

Pernille Borg er denne episodes gæst. Pernille er founder af minsundhed.com, der er en holistisk sundhedsplatform. Pernille var også datter af en alkoholforbruger. Han forsøgte selvmord flere gange, og den sidste gang lykkedes det, men han blev fundet, genoplivet og dermed levede hun i stedet med en hjerneskadet far, fra hun var 14 år og indtil 2010 hvor han døde efter et voldsomt kræftforløb.

Jeg har glædet mig meget til at byde Pernille velkommen.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

18# Betina Noe Favrholt om tillidsbasserede aftaler


I denne  episode har jeg har jeg Betina Noe Favrholt med. Vi taler om at smadre kasser. Betina kalder sig selv smadreguru. Betina er derudover futurist, aftalefacilitator og uddannet advokat. Hun hjælper andre med at få den allerbedste tillidsbaseret aftale i hus.

Hvad har det med mig at gøre, tænker du måske! Lyt med og hør, hvordan?

 

Jeg har glædet mig rigtig meget til at byde Betina velkommen.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

17# Jacob Nossell - NEJ! Jeg er ikke pissefuld ..

Mød Jacob Nossell. Han er denne uges gæst og er handicapkonsulent i Nossell og co. og medlem af forretningsudvalget i CP Danmark. Jacob er også foredragsholder og serie-iværksætter. Og så er Jacob forresten født med cerebral parese, der er en spastisk lammelse og oveni det har han været udenfor en trafikulykke og pådrog sig to små hjerneblødninger og lever også med en erhvervet hjerneskade.  Han er i den grad med til at bryde fordomme om handicap. Jeg har glædet mig helt vildt meget til at byde han velkommen.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

16# Anne Meiniche burde have været 120% død


Mød superpatienten Anne Meiniche i denne uges episode. Anne er journalist, forfatter, foredragsholder, en alt for erfaren patient, der gennem nu 21 år stadig er patient i systemet.

Anne har også et godt bud på fremtidens patient og fremtidens sundhedsvæsen. Fremtiden er nemlig kommet for at blive.

Jeg har glædet mig meget til at byde Anne velkommen

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

15# Susanne Lykke vidste ikke, om hun levede om 3 timer


I denne episode er jeg meget glad for at kunne byde Susanne velkommen for hun lever nemlig stadig - heldigvis!

Susanne vil fortælle om det at være offer og pårørende til en psykopat. Susanne afslører også … ja lyt med og find ud af, hvad Susanne vil afsløre.

Susanne er forfatter, foredragsholder og driver et forlag.  Hun har udgivet 5 romaner og 1 fagbog på 5 år.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

14# Odile Poulsen om at finde små glæder og lys til at kæmpe


I denne episoden skal du møde Odile Poulsen. Odile er forfatter og foredragsholder, uddannet pædagog og psykoterapeut. Odile har skrevet 127 essays, der handler om den kamp de som familie har kæmpet for at få hjælp til  deres datter og om det liv de lever i skyggen af det liv, hun skulle have haft. Hvordan de finder små glæder og lys til at kæmpe videre, selv når de ingen kræfter har. Vi taler om mistrivsel, mobning, et liv i og ventetid.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

13# Henrik From - håbet er det allervigtigste


I denne episode skal du møde Henrik From. Henrik er på toppen af sin karriere som salgsdirektør og konsulent for nogen af Danmarks største virksomheder, da han rammes af en hjerneblødning i 2013.

Vi taler om bogen ‘Lige ud og frem’,  om aldrig at give op og at der altid er håb.

Jeg er ekstra glad for at have Henrik med som gæst, det er nemlig første gang jeg har en ramt med.  Henrik eller From som alle kalder ham er et fantastisk og positivt menneske.

/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

12# Anne-Mette Sohn Jensen om at passe på sig selv


Denne episode har jeg Anne-Mette med som gæst. Anne-Mette er selvstændig foredragsholder, underviser, forfatter, pårørende og sanger. Jeg har glædet mig helt vildt til igen at tale med Anne-Mette om det at være mor og om det at være pårørende ikke er hele vores identitet. Vi skal passe på os selv for at kunne passe på andre og hvordan vi ikke vælter helt omkuld, men samtidig mærker det, der er.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast


11# Anne Farup og Zarah Høst om at bryde tabu


I denne episode skal du møde Anne Farup og Zarah Høst. Anne er udover at være pårørende til en bror med et alkoholforbrug også futurist, foredragsholder og sangerinde. Zarah er psykolog hos pårørendepsykologerne og hos TUBA. Episoden tager udgangspunkt i Anns historie, der til tider er temmelig hård. Vi taler  om, hvor vigtigt det er at bryde tabu.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

10# Annette Aggerbeck om forbudte tanker og følelser


I denne episode har jeg fornøjelsen af at byde Annette Aggerbeck velkommen. Vi taler om skriveterapiens egenskaber og om tanker, følelser og kropsfornemmelser.

Annettes arbejde med skriveterapi for Pårørende er meget interessant og vigtig.

Pårørende er forskellige, men der er fællestræk ved rollen som omsorgsgiver, der gør, at du altid vil kunne finde inspiration, der appellerer til netop dig. Annette er forfatter og uddannet journalist, psykoterapeut og cand. jur.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

9# Kathrine Krake om energi-bæredygtighed


I denne episode er Kathrine Krake, Zonica, med som gæst.

Vi taler blandt andet om energi-bæredygtighed og om, hvordan jeg med Katrines hjælp “pludselig” var kalibreret i min MBS (Mind Body Soul).

Katrine er uddannet jounalist, yoga-terapeut og er pårørende. Hun har boet i Mexico og bor nu på smukke Bornholm.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

8# Grethe Harbo om at lytte i stedet for at fikse


I denne episode er Grethe Harbo, Lægens Stol med som gæst.

Grethe gør en stor forskel for sine kolleger - læger som sygeplejersker.

Hun mener også at vi som pårørende er en overset ressource og at vi bør inddrages i langt større grad i sundhedssystem.

Grethe er speciallæge, lægefaglig coach, foredragsholder og skaber ro, balance og mentalt overskud til læger/sygeplejersker og deres patienter og pårørende.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

7# Stine Harbech om 'Unge Hjerner' og fællesskaber


Stine Harbech er denne episodes gæst og jeg har glædet mig meget til at dele den med jer. Stine er Unge- og Udviklingschef i Hjerneskadeforeningen.  

Når jeg siger at 'Alle skal have en Stine' Så er det fordi hun blev og er den buddy, der hjalp mig til at tage iltmasken på først. 

Stine fortæller blandt andet om, hvor vigtig det er, at være en del af et fællesskab og om 'Unge Hjerner'. Vi taler også om inddragelse af de pårørende og meget mere.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

6# Camilla Kondrup om tvetydigt tab


I denne episode kommer Camilla fortæller ærligt og åbent om sit liv som pårørende til sin far, der fik hele 2 hjerne blødninger og om hvordan Camilla overtog farens opgaver og blev datter på fuld tid

Du får også indblik i, hvad tvetydig tab er og, hvordan du kan se før og efter på en helt anden måde.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

5# Sorg. Min Sorg.


I denne episode fortæller jeg åbent og sårbart om min sorg. Der for mig kom til at gå hånd i hånd med følelsen af ensomhed.

Det er også en episode, hvor jeg fortælle, hvad der hjælper mig ud af sorgen og ensomheden. Jeg kommer også med en opfordring.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

4# Anja fik ingen hjælp


Lyt med i denne episode, når Anja fortæller ærligt og sårbart om sit liv som pårørende gennem 14 år til sin søn, der allerede som 11 årig begyndt at eksperimentere med alkohol og stoffer. Vær med hele vejen og få 5 gode og vigtige tips til alle pårørende, uanset diagnose. Anja løfter også sløret for en helt ny bog.


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

3# Anne Skare om fremtidens pårørende


Lyt med i denne episode, hvor jeg fortæller om hvordan jeg blev Anne Skares helt og hvor vi også stiller skarpt på fremtidens pårørende på en ordentlig måde. Jeg kan afsløre at det bliver inspirerende og sjovt, så hæng på hele vejen. 


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

2# Mit livs værste rutchebane tur på 100 dage


I denne episode fortæller jeg om minutterne, timerne og dagene efter vores ældste søn blev ramt af en hjerneblødning i marts 2020. Min værste rutchebane tur. Ever!


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast

1# Hej og VELKOMMEN til Pårørendeklubbens podcast


I denne første episode vil jeg gerne byde dig velkommen og give dig et lille indblik i, hvorfor jeg har valgt at lave en podcast. 

Podcasten vil give dig, der lytter med inspiration og viden, så du som pårørende kan holde fokus på at passe på dig selv. 


/Rikke

Lyt til episoden der, hvor du lytter til din podcast